Αναστασία Πατρινού, M.Sc.F.

Η Αναστασία (Νατάσα) Πατρινού-Παπαϊωάννου, κόρη του οικονομολόγου καθ.-συγγρ. Δρ. Δημητρίου Πατρινού και της Βασιλικής Ματσούκα,  με τον σύζυγός της, Ηλία Παπαϊωάννου ζουν και μεγαλώνουν τα τρία παιδιά τους στην Σπάρτη τα τελευταία είκοσι χρόνια, διατηρώντας οικογενειακή επιχείρηση.  Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικοδυναμική Διακόσμηση και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με μεταπτυχιακό τίτλο (MScF) στα Χρηματοοικονομικά και ολοκληρωμένες σπουδές στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.  Βρίσκεται σε συνεχή μετεκπαίδευση σε θέματα life coaching, mentoring, multilevel marketing στην Ευρώπη και την Αμερική.  Μιλάει τέσσερις γλώσσες και έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων από μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδρύματα.  Διετέλεσε επιχειρηματική σύμβουλος στο Επιμελητήριο Λακωνίας επί σειρά ετών ως εξωτερικός συνεργάτης, εμπειρία που εδραίωσε τη θέση και τη γνώμη της για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι του Νομού Λακωνίας.  Είναι εκπαιδεύτρια: επιχειρησιακών προγραμμάτων εμπορίας – οικονομίας – marketing – life coaching-mentoring – time management – business plan – διακόσμησης, το ερευνητικό και αρθρογραφικό της έργο είναι πολυθεματικό αναφορικά με τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη διαχείριση ποιότητα, τις οικονομοτεχνικές μελέτες.  Έχει εκπροσωπήσει τους οργανισμούς όπου εργάστηκε ως εισηγήτρια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εργαζόμενη σε τοπικούς, ευρωπαϊκούς, διεθνείς εμπορικούς, κατασκευαστικούς, διαφημιστικούς και τουριστικούς ομίλους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.  Ως μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, κατέλαβε τη θέση μέλους επί θητεία, αντιπροσώπου Πελοποννήσου, στην Κεντρική Συνέλευση έχοντας ολοκληρώσει όλες τις εκπαιδεύσεις για στελέχη και έχει διατελέσει Αρχηγός των Μεγάλων Οδηγών και των Αστεριών της Σπάρτης.  Κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει συμμετάσχει στην κοινωνική αποστολή του Σώματος στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο Αιγύπτου, στη διοργάνωση των πρώτων αποστολών των Μαθητών-Οδηγών της Σπάρτης στα παγκόσμια Jamboree: Φιλανδίας και Αυστρίας, στον εξωραϊσμό των Βόρειων Σποράδων, στις δενδροφυτεύσεις του νομού Λακωνίας και στον Βόλο, ενώ έχει λάβει τιμητική διάκριση για την εθελοντική συνεισφορά της στους πυρόπληκτους από το Δήμο Ωλένης του Νομού Ηλείας.

Ως μητέρα τριών παιδιών, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της εκπαίδευσης αλλά και σε όλα εκείνα τα μικρά αλλά σημαντικά, που βοηθούν την καθημερινότητα των παιδιών μας. Εμπνέεται από τα παιδιά, νιώθει έντονα πως είναι το μέλλον μας και πρέπει να τα υποστηρίζουμε, να τα παροτρύνουμε και να αποδεχόμαστε.  Δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τα παιδιά από τη θέση της Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 300ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Σπάρτης την τελευταία δεκαπενταετία.  Ακατάπαυστα έως και σήμερα προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί, εκεί όπου το καθήκον και η αγάπη των συμπολιτών την καλέσει μέσα από: τη θέση της γ. γραμματέως του Συλλόγου Γονέων Τρίτεκνων Οικογενειών Νομού Λακωνίας, του Συλλόγου Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, του Συλλόγου Γονέων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, όπου έχει διατελέσει γ. γραμματέας και Πρόεδρος κατά τις καίριες θητείες της μετακόμισης του σχολείου, υποστηρίζοντας και διαχέοντας το έργο του συνδιοργανώνοντας πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.  Είναι πιστοποιημένη εθελόντρια νοσηλεύτρια του περ.τμ. Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας με μεγάλη εμπειρία στο χώρο και πιστοποιημένη υαλοθέτης της TUV Hellas.  Από την προεδρία της στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο: Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης έχουν συνδιοργανώσει αμέτρητες επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα του απύθμενου χώρου της τέχνης και τα πολυδιάστατα νοήματά της, ενώ έχε εξειδικευτεί σε θέματα κατασκευής και διακόσμησης έργων τέχνης όλων των μορφών με χρήση ξύλινων κορνιζών και γυαλιού-κρυστάλλων.   Από το 2007 αναλαμβάνει Οικοδυναμική Διακοσμητική Παρέμβαση σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, σε οικόπεδα και υπό ανέγερση οικοδομήματα.  Είναι απόφοιτος της Hellenic Feng Shui Academy- Ελλάδος & Κύπρου με εμπειρία στην ανίχνευση γεωπαθητικής εντάσεων και τον βελονισμό οικοπέδων και κήπων.  Οργανώνει τα τελευταία χρόνια σεμινάρια Οικοδυναμικής Χώρου, Life Coaching, EFT & Tappings στην Σπάρτη και την Αθήνα.

Επίσης, πιστεύει πως δεν υπάρχει όριο στην εκπαίδευση, ούτε τέλος, έτσι πρέπει να βρισκόμαστε σε ασταμάτητη ροή αναφορικά με τη γνώση και τη μεταλαμπάδευσή της.  Αναγνωρίζει τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και τις δυνατότητες που η καθημερινότητα προσφέρει.  Η κινητήριος δύναμή της είναι η δράση, καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η αστείρευτη πηγή επίλυσης όλων των προβλημάτων σε συνδυασμό με τις ειλικρινείς προθέσεις.  Η ενεργή συμμετοχή του πολίτη στα κοινά της πόλης όπου ζει είναι κατάθεση ψυχής, έντονων προβληματισμών και υποχρέωση, μια πρώτη ύλη για να γεννηθεί κάτι καινούριο.  Η απάντηση στην ερώτηση: τι αξίζει για εμένα; την ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλο για το τοπικό συμβούλιο της Σπάρτης δύο τετραετίες με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, όπου διετέλεσε θητείες στο Δήμο Σπάρτης ως: Τακτικό Μέλος στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, σύμβουλος της Επιτροπής Θεματικών Πάρκων, μέλος της Επιτροπής Επιλογής Λογότυπου και μέλος της Επιτροπής Θεματικών Πάρκων.

4 thoughts on “Αναστασία Πατρινού, M.Sc.F.

  1. Παράθεμα: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΗΧΟΥ | Υαλοτεχνική Παπαϊωάννου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.