ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΩΣ στην Σπάρτη

Μαθητικές Πασχαλινές Εκδηλώσεις 2012

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2

 

Εμπνευσμένοι από το Πάσχα και μέσα στο πνεύμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδος, είκοσι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

DSC_3988

 

Τα παιδιά έπαιξαν, συνέθεσαν, έτρεξαν, συνεργάστηκαν με τα μέλη τους 300ου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης και του Σχολείου Θεάτρου.  Δημιούργησαν λαμπάδες, κάρτες και αυγά με τις οδηγίες της ζωγράφου-γλύπτριας κας Βασιλικής Αντωνάκη και των μελών του αθλητικού & πολιτιστικού συλλόγου Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης.

21122010335

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της δράσης μας: το νομικό πρόσωπο πολιτισμού & περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τον πρόεδρό του κ. Μάριο Τζωρτζάκη, το Ραδιόφωνο Πολιτεία, την υαλοτεχνική Παπαϊώαννου, την εικαστικό κα Έλλη Κονίδη, την Θεατρολόγο-ηθοποιό του Σχολείου Θεάτρου: κα Άννα Τσοχαντάρη, την γλύπτρια κα Βασιλική Αντωνάκη, τη διακοσμήτρια κα Μάτα Φλώρου για την εθελοντική και αμέριστη συμπαράστασή τους.

21122010328

Στον απόηχο των μαθητικών Πασχαλινών διακοπών, υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, ο πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης και το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης διοργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης την Πέμπτη 19 Απριλίου, το απόγευμα 5-7.

21122010327

Μαθητές όλων των ηλικιών από 3χρ. έως 14 χρ. έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε δραστηριότητες καλλιτεχνικού, θεατρικού και βιβλικού ενδιαφέροντος.  Όλα τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, χωρίστηκαν σε ηλικιακές ομάδες και ξεκίνησαν το ταξίδι της χαράς περνώντας από δοκιμασίες όπου επέβλεπαν οι εικαστικές κ.κ. Μάτα Φλώρου και Έλλη Κονίδη, συνέθεσαν συνταγή για τσουρέκι, έφτιαξαν κατασκευές με χαρτοπετσέτες σύμφωνα με τις οδηγίες των Προσκόπων της Σπάρτης και έζησαν το παιχνίδι θησαυρού των βιβλίων μέσα από ταξίδια, γιορτές, ζώα, χώρες σε καθοδήγηση των μελών του πολιτιστικού συλλόγου ενώ δραματοποίησαν τα αγαπημένα τους βιβλία στις κατευθύνσεις της κας Άννας Τσοχαντάρη.

Τα αποτελέσματα της δημιουργίας των παιδιών συγκεντρώθηκε μαζί με βιβλία που έφεραν από το σπίτι τους και μαζί με ζαχαρωτά, κάρτες, λαμπάδες και καραμέλες θα αποσταλούν στους τοπικούς συλλόγους του Δήμου Σπάρτης, μαζί με τις ευχές μας για χαρά, ξενοιασιά, όνειρα, ελπίδες και πρόοδο.

21122010325

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στα σπαρτιατόπαιδια Κωνσταντίνο, Εύη και Θάλεια που εντός των ημερών μεταναστεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.  Οι ευχές μας και η αγάπη μας θα τους συνοδεύει εκεί που θα είναι.

Οφείλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους επιχειρηματίες οι οποίοι μας στήριξαν οικονομικά για την ευόδωση των εκδηλώσεων που με αυτή στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη έκλεισαν τον εορτασμό του Πάσχα: Υαλοτεχνική Παπαϊωάννου, Κάβα Οινοπνεύματα, Οπωροπωλείο Αδαμάκος, Είδη Κιγκαλερίας Βασιλείου Γρηγοριάδη, Σχολείον Θεάτρου, Μini Market Μάρθας Ανδρεσάκη & Κοσμήματα Μαρίας Στουκίτσα-Ανδρεσάκη (Νεάπολη), Διαφημιστική Ματσούκα, Αλλαντικά Φλώρου, Ξενοδοχείο Sparta Inn, Il Posto, Πρατήριο Άρτου ΕΔΕΜ, Γενικό Εμπόριο Νικόλαου Περγαντή,  Μητέρα & Παιδί, Σιδηροκατασκευές Κούτουλα (Σκάλα), Remedy, Skoda Κορωνιός, NRG, Σχολή Οδηγών Αλαφόγιαννη Δημήτρη, ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές, Ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ, Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Πολιτεία 90,7.

21122010316 21122010315 21122010312 21122010305 21122010304

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Πανέμορφα Κεριά Φτιαγμένα Με Παιδική Φαντασία

 Εργαστήρι διακόσμησης λαμπάδων με πρωταγωνιστές μαθητές κάθε ηλικίας, που μαζί με τους φίλους, τους γονείς και τις παρέες τους έφτιαξαν τις πιο πρωτότυπες κατασκευές ενόψει της προετοιμασίας για  το Πάσχα.

Οι δημιουργικές απασχολήσεις και τα εργαστήρια με πρωταγωνιστές τα παιδιά δίνουν το μήνυμα πως με τα πιο απλά υλικά μπορούν να γίνουν καταπληκτικές δημιουργίες.  Τα παιδιά συμμετέχουν ατομικά και ομαδικά.  Μαθαίνουν να μοιράζονται και να συνεργάζονται.  Μαθαίνουν να ακούν και να ακολουθούν οδηγίες.  Βλέπουν έμπρακτα πως να στήνουν μια διοργάνωση και να την ολοκληρώνουν.  Μαθαίνουν να σέβονται τους δημόσιους χώρους και να τους φροντίζουν καθώς αποτελούν περιουσία όλων μας.   Αντιλαμβάνονται τη συνύπαρξη με ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας και την έννοια της εργασίας για τον καλό σκοπό.  Οι δημιουργίες τους κατευθύνονται ήδη σε άλλα παιδιά.  Η λαμπάδα τους θα μεταφέρει τη λάμψη του φωτός της Αναστάσεως του Κυρίου μέσω ενός πανέμορφου κεριού φτιαγμένο από παιδική φαντασία.  Ίσως να συναντήσουν τη δημιουργία τους σε μία αναστάσιμη δοξολογία και η χαρά τους να είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη.

Το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνδιοργάνωση με τον αθλητικό & πολιτιστικό σύλλογο Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης, το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σπάρτης (Τμήμα προσχολικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες), τις ευγενικές χορηγίες του καταστήματος «Γάμος» της κας Μαρίας Παπαδάκου-Λιάσκου, διοργάνωσαν στο 3ο γυμνάσιο Σπάρτης τα τρία εργαστήρια που είχαν μεγάλη επιτυχία καθώς ήταν ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν προσωπικά τους δημοτικούς συμβούλους, την προσκοπική οικογένεια, τους στόχους και τα μέλη του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης, τις σπουδάστριες τους Δημόσιου Ι.Ε.Κ. οι οποίοι εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση και την καθοδήγηση των παιδιών για τις κατασκευές τους.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Α.Π.& Π. του Δήμου Σπάρτης, κ.κ. Μάριος Τζωρτζάκης, ιατρός, και Παναγιώτης Συνοδινός, καθηγητής, παρευρέθηκαν και αναμείχθηκαν ενεργά με τις οικογένειές τους στο εργαστήρι εκδηλώνοντας τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της συνεργασίας των παιδιών με τους ενήλικες και τους πολιτιστικούς και εθελοντικούς φορείς σε ώρες καθαρής δημιουργίας.  Μοίρασαν τις λαμπάδες στους δημιουργούς τους, φωτογραφήθηκαν με τους παρευρισκόμενους και κατεύθυναν ήδη την αποστολή των έτοιμων ήδη λαμπάδων στα παιδιά του Δήμου Σπάρτης και όχι μόνο.

Οι πρόσκοποι της Σπάρτης αποφάσισαν πως τα έσοδα που θα συγκεντρώσουν και φέτος από τις δημιουργίες τους να μετατραπούν σε τρόφιμα για άπορες-προσφιλείς τους οικογένειες ενώ τα μέλη του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης διένειμαν τις λαμπάδες υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου,  των Προσκόπων και του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. ταυτόχρονα.

λυκόπουλα

Σε αυτές τις τρεις Κυριακές που περάσαμε όλοι μαζί, σίγουρα η φαντασία έφτασε σε διαστάσεις πανύψηλες, η αυτοπεποίθηση μας σκαρφάλωσε πιο πάνω από τον Ταϋγετο, η διάθεσή μας ταξίδεψε πέρα από τα Λακωνικά σύνορα, το γέλιο και το κέφι μας έφτιαξε την ημέρα σε όλους τους παρευρισκόμενους και οι αναμνηστικές φωτογραφίες θα μας θυμίζουν πως αυτά τα εργαστήρια με αυτόν τον κόσμο δεν έχει ξαναγίνει στον Ελλαδικό χώρο και έπρεπε ίσως να γραφτεί στο βιβλίο Guiness.  Μόνο όσοι ήταν εκεί μας νιώθουν!  Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλους.  Ραντεβού του χρόνου.

ομαδική

 ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΩΝΑ

1505661_10152139843514877_1975525568_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου: Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης, του 3ΟΟου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης & των 2 Βασιλείων: ΣΠΑΡΤΑΜΠΟΡ & ΜΑΛΑΜΠΟΡ του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, την Ευγενική Συνεισφορά των Μαθητών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Τέσσυς Δερτιλλή, τους Σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. από το τμήμα Πληροφορικής του παραρτήματος Σπάρτης και την ηθική υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

πανό φαναράκια

 

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά τη διοργάνωση της αποκριάτικης παρέλασης MASCARATA 2014, όπου όλα μέλη του Συλλόγου, των Προσκόπων και των μαθητών παρουσίασαν κάτι άκρως απλό, λιτό, ομαδικό, δημιουργικό και εορταστικό πνεύμα. Ολόκληρο το πρωινό της Κυριακής 6 Απριλίου 2014, τα παιδιά ξεχύθηκαν στο πάρκο του Αγ. Νίκωνα-πολυούχου της πόλης μας- και την γέμισαν με τα γέλια, το τραγούδι, τη χαρά και την καλλιτεχνική τους διάθεση.

πανό προώθησης

 

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, υπό την καθοδήγηση του ακούραστου καθηγητή τους κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου, είχαν φτιάξει γλυκίσματα, λαμπάδες, κεράκια, διακοσμητικά μπουκάλια, μπιμπελό, παζλ για να τα παρουσιάσουν στην αγορά του SPARΤΑBOR με στόχο να συγκεντρώσουν τα εισιτήριά τους για την ανοιξιάτικη εκδρομή του σχολείου.

DSC_0388

 

Οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές και τα Λυκόπουλα έπαιζαν με τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τροφίμων, παιχνιδιών, ρούχων και βιβλίων, στο πλαίσιο της διαρκούς πανελλήνιας δράσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπως: «Ένας Σάκος σε Κάθε Γειτονιά», μεταδίδοντας το μήνυμα πως πρέπει να θυμόμαστε τους συνανθρώπους μας όλες τις ημέρες του χρόνου, όχι μόνο στις γιορτές.

Τα μέλη του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης, έστησαν δημιουργικό Πασχαλινό Εργαστήρι για Φαναράκια όπου θα τα προσφέρουν μαζί με τα πράγματα των Προσκόπων στο περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Σπάρτης, στα Ειδικά Σχολεία στο Συκαράκι και τον Καραβά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα παιδιά του Άσυλου Ανιάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης, στη Μαγούλα, μεταδίδοντας το Φως της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Φιλίας, της Χαράς και της Συνεισφοράς ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου.

Εικόνα 2533

 

Το βασικό ενδιαφέρον όλων μας είναι οι προετοιμασίες και η εκτέλεση των εκδηλώσεων να ξεκινάει και να απευθύνεται από τα παιδιά προς τα παδιά. Αυτό ακριβώς καταφέραμε όλοι εμείς που στηρίζουμε αυτές τις ολιγόωρες συναντήσεις στο κέντρο της Σπάρτης.

DSC_0672

 

 

Επόμενο προγραμματισμένο Μεγάλο Βυζαντινό Παιχνίδι ετοιμάζουμε όλοι μας με πολύ κέφι στην Καστροπολιτεία του Μυστρά για τα Παλαιολόγεια και τους Μαθητές της Λακωνίας την Πέμπτη 29 Μαϊου 2014.

DSC_0501

 

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τους μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών της Τέσσυς Δερτιλή και τη χορηγία τους για τη διακόσμηση της γιορτής μας, τα μέλη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για τη διευκόλυνσή τους σε όλα τα διαδικαστικά μας θέματα και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ. Μάριο Τζωρτζάκη και τον αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Συνοδινό καθώς και τις καφετέριες του πεζόδρομου –Κarma, Εvent, Εnallax & Μinistry που βοήθησαν τα μέγιστα με τον εξοπλισμό τους για το στήσιμο των αντικειμένων καθώς και την υποστήριξή τους στις εκδηλώσεις μας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι επιχειρηματίες της Σπάρτης είναι πάντοτε παρόν στα δημιουργικά εγχειρήματα της πόλης μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 top

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.