Προστασία από τα άλατα στις καμπίνες ντουζ


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πάντα επιθυμούσατε μία διάφανη κρυστάλλινη καμπίνα ντους αλλά….. ποιος να την καθαρίζει κάθε μέρα;

Η ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό σε μορφή σπρέι για τα τζάμια της ντουζιέρας μετά από κάθε χρήση (μειώνετε το σχηματισμό αλάτων).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναβαθμίστε την ποιότητας ζωής σας, με τη νέα τεχνολογία που φροντίζει την καθαριότητα και την υγιεινή στο μπάνιο, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Απολαύστε καθημερινά μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας στο ντους χωρίς άλατα και κατάλοιπα σαπουνιού, χάρις στην ειδική επίστρωση.

Οι καμπίνες ντους παραμένουν καθαρές, ακόμα και μετά από πολλές χρήσεις, αφού το νερό απλά γλιστράει στις γυάλινες επιφάνειες διατηρώντας τις αστραφτερές, σαν καινούργιες.

Μονόφυλλη συρόμενη γύαλινη καμπίνα σε μπανίερα

Αποτέλεσμα της τροποποίησης αυτής είναι οι σταγόνες του νερού να ρέουν πιο γρήγορα πάνω στην επιφάνεια του γυαλιού εμποδίζοντας την εναπόθεση κηλίδων πάνω σε αυτό.

Επιτυγχάνεται έτσι να απαιτείται μικρότερος χρόνος για τον καθαρισμό και επιπλέον οικονομία λόγω περιορισμού της χρήσης ειδικών καθαριστικών, με την χρήση απλών οικολογικών και οικονομικών διαλυμάτων καθαρισμού να κρίνονται αρκετά για την καλή συντήρηση της καμπίνας μπάνιου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ (10) ΕΤΩΝ.

Μονόφυλλη συρόμενη καμπίνα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ

 1. Εάν η καμπίνα σας είναι κλειστού τύπου, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη μούχλας, με τον καλό αερισμό της καμπίνας έπειτα από κάθε χρήση.
 2. Εάν η καμπίνα σας είναι ανοιχτή, δεν χάνουμε τίποτα να την αφήνουμε επίσης ανοιχτή, έπειτα από κάθε ντους, πετυχαίνοντας έτσι λίγο καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.
 3. Μπορούμε να περιορίσουμε τις «πιτσιλιές», καθαρίζοντας ελαφρά τους τοίχους της ντουζιέρας μας με μία πετσέτα, έπειτα από κάθε χρήση.
 4. Οινόπνευμα
  Μπορούμε επίσης να καθαρίσουμε τη μπανιέρα και τη ντουζιέρα τρίβοντας τις επιφάνειες με ένα πανί βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Ειδικά οι επιφάνειες από χρώμιο ή γυαλί γίνονται πολύ πιο γυαλιστερές αν τις καθαρίσουμε με οινόπνευμα.
 5. Μούχλα / Μαυρίλα
  • Για να απομακρύνετε τη μούχλα από τις γωνίες της μπανιέρας, βρέξτε βαμβάκι με χλωρίνη και αφήστε το στο σημείο που θέλετε να καθαρίσετε. Μετά από λίγο, μαζέψτε το βαμβάκι και ξεπλύνετε καλά. Η μούχλα θα έχει φύγει.
  • Για τη μούχλα που δημιουργείται στους αρμούς από τα πλακάκια, χρησιμοποιείστε μία παλιά οδοντόβουρτσα και παχύρρευστη χλωρίνη. Τρίψτε τον αρμό με την οδοντόβουρτσα και την χλωρίνη και αφήστε να περάσει λίγη ώρα. Ξεπλύνετε καλά και οι αρμοί θα έχουν καθαρίσει.
 6. Πόρτες ντουζιέρας
  • Αν είναι γυάλινες, τρίψτε τις με ύφασμα ή μαλακό σφουγγάρι βουτηγμένο σε ξύδι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.
  • Για να καθαρίσετε τις ράγες της πόρτας, ρίξτε ξύδι μέσα στις ράγες, αφήστε το για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
 7. Άλατα
  • Τα καθαριστικά αλάτων που κυκλοφορούν σε υγρή μορφή στο εμπόριο είναι πολύ αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των αλάτων. Αν χρησιμοποιείτε τέτοια υλικά, φορέστε γάντια και φροντίστε ο χώρος που καθαρίζετε να αερίζετε καλά γιατί η μυρωδιά τους είναι έντονη και ερεθίζει τους βλεννογόνους. Ψεκάστε ή ρίξτε το υγρό στα σημεία που έχουν συγκεντρωθεί άλατα. Αφήστε το υγρό να ενεργήσει για λίγο κι αν χρειάζεται τρίψτε με ένα σκληρό σφουγγάρι ή με μία παλιά οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα σημεία. Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό.
  • Αν θέλετε να αποφύγετε τα τοξικά και είστε προετοιμασμένη για σκληρό τρίψιμο, ανακατέψτε σκόνη καθαρισμού με ξύδι και απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχουν άλατα. Αφήστε το να ενεργήσει για 5-10 λεπτά και μετά τρίψτε το με το σκληρό σφουγγάρι ή την οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε πολύ καλά και σκουπίστε με στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας.
  • Όταν καθαρίζετε τα άλατα, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τις τρύπες από το «τηλεφωνάκι» της μπανιέρας. Κι εκεί συγκεντρώνονται πολλά άλατα που κλείνουν σιγά σιγά τις τρυπούλες και το νερό αρχίζει να βγαίνει με περίεργη φορά ή σε μικρότερη ποσότητα.
 8.  Αρχικά ρίχνουμε μπόλικο ξύδι στο τζάμι της καμπίνας και το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα υπολείμματα του σαπουνιού.  Τέλος παίρνουμε ένα μαλακό πανί, ρίχνουμε baby oil και περνάμε όλο την καμπίνα.
 9. Καλές συνήθειες
  • Έχετε πάντα ένα πατάκι ή χαλάκι μπροστά από τη μπανιέρα ή το νιπτήρα έτσι ώστε τα νερά να μην μένουν στο πάτωμα (μειώνετε τη μούχλα).
  • Όταν μπαίνετε για μπάνιο, αφήστε τις παντόφλες σας έξω από την πόρτα ώστε να μην βραχούν και αφήσουν λεκέδες σε όλο το υπόλοιπο σπίτι.
  • Χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό σε μορφή σπρέι για τα τζάμια της ντουζιέρας μετά από κάθε χρήση (μειώνετε το σχηματισμό αλάτων).
  • Αν μπορείτε, καθαρίστε μετά το μπάνιο όταν ο ατμός έχει μαλακώσει τη βρωμιά.
  • Μετά από κάθε μπάνιο αφήστε ανοιχτό το παράθυρο ή την πόρτα ώστε να φύγει γρηγορότερα η υγρασία.
  • Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε με απολυμαντικό τα πόμολα της πόρτας και των ντουλαπιών, καθώς και τους διακόπτες στις βρύσες.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα σακουλίτσες στα καλάθια των μπάνιων. Έτσι θα πετάτε πιο εύκολα τα σκουπίδια και οι κάδοι σας θα διατηρούνται καθαροί και χωρίς μικρόβια για περισσότερο καιρό.
  • Μην αναμιγνύετε πολλών ειδών καθαριστικά. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν χημικές αντιδράσεις και αναθυμιάσεις που είναι επικίνδυνες.
  • Kρατάτε τα καθαριστικά σας πάντα ασφαλή σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην πέσουν ποτέ σε παιδικά χέρια.

Συρόμενη ντουζίερα 4 φύλων Συρόμενη πόρτα με ντίζα 3 φύλων Συρόμενη πόρτα με ντίζα

 

 

 

Πηγές: s-bath.blogspot.gr, noikokyra.gr, eimaimama.gr, nortia.gr

top

Advertisement